Arjan van der Eijk
De Echte Bakker

Streekproducten

StolWEItjes

Haastrecht - Arjan van der Eijk, De Echte Bakker verwerkt vanaf heden StolWEItjes in  cake, taart en soezen. StolWEItjes zijn vrije-uitloopeieren van de boerderij van de familie Snoek in het dichtbij gelegen Stolwijk. Daarmee komt Arjan van der Eijk tegemoet aan de wens van veel klanten om producten uit de streek te eten.

Van der Eijk merkt duidelijk dat klanten steeds meer geïnteresseerd zijn in de oorsprong van hun voeding; waar komt het vandaan en wat zit erin. Mensen vinden het belangrijk dat producten van dichtbij komen en niet de halve wereld over hoeven te varen of vliegen voordat het op hun bord ligt. Nu is dat met brood en banket van Van der Eijk natuurlijk al goed voor elkaar. Het komt uit de eigen bakkerij in Haastrecht en wordt dus heel dicht bij huis gebakken.

Arjan van der Eijk nam daarom de grondstoffen onder de loep om te zien waar hij meer streekproducten kan verwerken in zijn brood en banket. De StolWEItjes vond hij op de boerderij van de familie Snoek. Dit bedrijf sprak hem aan omdat er heel diervriendelijk wordt gewerkt; kippen hebben alle ruimte en scharrelen rustig op de veenweidegrond. Ze eten gras en kroos en krijgen ook wat maïs bijgevoerd en dat resulteert in lekkere eieren vol van smaak.

In de bakkerij worden de meeste eieren verwerkt in cake, soezen en taart. De bakkers van Van der Eijk hebben de eerste StolWEItjes daar al voor gebruikt en inmiddels komen alle eieren die nodig zijn in de bakkerij van de boerderij van de familie Snoek. De smaak is heerlijk en dat wilt u vast komen proeven. In de winkels in Haastrecht, Bergambacht en Gouda Goverwelle staan de schaaltjes boerencake, roombotercake en amarettocake voor u klaar. Wacht dus niet langer en kom een plakje halen!

StolWEItjes

Arjan van der Eijk, De Echte Bakker

Grote Haven 48
2851 BN Haastrecht
0182-501208
0182-502295
maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 20:00
zaterdag 07:30 - 16:00
zondag Gesloten