Arjan van der Eijk
De Echte Bakker

Prijzen

Arjan van der Eijk De Echte Bakker bakt de lekkerste gevuld speculaas van Zuid-Holland!

De gevuld speculaas van Arjan van der Eijk De Echte Bakker zijn tijdens een vakwedstrijd voor ambachtelijke (banket)bakkers op dinsdag 20 september uitgeroepen tot de lekkerste van de provincie Zuid-Holland. In het Congrescentrum Nieuwegein werden maar liefst 286 ambachtelijke bakkersproducten gekeurd door een vakjury en een consumentenpanel. Deze wezen per provincie een winnaar aan in de categorieën gevuld speculaas, speculaas met amandelen en speculaas zonder amandelen. De gevuld speculaas van Arjan van der Eijk De Echte Bakker kregen het hoogste gemiddelde cijfer met een 8,45 en dus zijn zij de  beste bakker van ‘Gevuld Speculaas van Zuid-Holland 2016’.

De jury was unaniem weer lovend over de smaak van de speculaasproducten van Arjan van der Eijk De Echte Bakker. Naast smaak werd er door de vakjury ook gekeken naar vorm, model, kleur, bakaard, brosheid en aroma. De consumentenjury weegt naast smaak ook punten als uiterlijk, verpakking, uitstraling en de verkoopprijs mee.

Met duidelijke trots werd de award door de Arjan van der Eijk in ontvangst genomen. Als bakker is hij samen met zijn team verantwoordelijk voor alle heerlijke producten in de winkel en dus ook voor speculaasproducten die ter keuring werden aangeboden. Hij reageert: ‘Meedoen aan wedstrijden is altijd spannend. Van de vakjury weet je ongeveer waar ze op letten, dat zijn net zulke vakmensen als wij. Van een consumentenpanel weet je minder goed wat je kan verwachten. Plus dat er natuurlijk nog een groot aantal collega-bakkers hun best doen om een winnend product in te leveren. Het niveau was dit jaar erg hoog, heb ik begrepen. Wij zijn dan ook enorm trots op ons kampioenschap.’


 

 

 

Arjan van der Eijk De Echte Bakker bakt de lekkerste gevuld speculaas van Zuid-Holland!

Jan van der Eijk scoort gedeelde derde plaats met Roomboter Amandelstaaf

Jan van der Eijk, De Echte Bakker met winkels in Haastrecht, Bergambacht en Gouda Goverwelle heeft de derde prijs gewonnen bij de landelijke Roomboter Amandelstaafkeuring van het Echte Bakkersgilde. Deze plaats deelt hij met John Treur, De Echte Bakker uit Oudewater. Beide neven moeten Sjaak Doeleman uit Werkhoven en Mol uit Schoorl voor zich dulden.

Keuring
De jaarlijkse competitie van het Echte Bakkersgilde kende dit jaar met 169 amandelstaven een recordaantal inzendingen. In totaal hebben 92 bakkers gestreden om de fel begeerde titel. De jury bestond uit Mark van Wijk, Keurmeester van grondstofleverancier Van der Pol en Chris Scholtens, Gildemeester van het Echte Bakkersgilde. Zij beoordeelden alle producten tien onderdelen waaronder kleur, vorm, afwerking en natuurlijk smaak. Scholtens: “De roomboter amandelstaafvan Jan van der Eijk is een perfect product met een goede afwerking. Ook de kleur scoort hoog wat wil zeggen dat de amandelstaaf heel goed gebakken is. Dat resulteert in een goede smaak.”

Goed team bakkers
Arjan van der Eijk is super blij met de prijs. “We zijn al jaren bezig de productkwaliteit op een hoger niveau te krijgen en te houden,” zegt Arjan. “De basis is dat we goede grondstoffen gebruiken. Die weg is mijn vader, Jan veertig jaar al ingeslagen en daar veranderen we niets aan. Daarbij komt dat we al een jaar of acht werken aan rust in de bakkerij. Er staat nu een goed team van bakkers. Iedereen is op elkaar ingespeeld en weet welke handelingen gedaan moeten worden voor de beste kwaliteit. Onze inzet resulteert nu in deze prijs en daar ben ik geweldig blij mee.”  Zeker zo enthousiast is de banketbakker Gerard Vreeswijk. Hij werkt al 33 jaar bijJan van derEijk en heeft zich volop ingezet voor de beste score in deze competitie. En met resultaat.

Voor een leuk filmpje over onze staven kijk hieronder!

Jan van der Eijk scoort gedeelde derde plaats met Roomboter Amandelstaaf

Beste Echte Bakker van Zuid Holland 2016

Wageningen – Arjan van der Eijk, De Echte Bakker in Haastrecht is de Beste Echte Bakker van Zuid Holland. Deze titel wordt toegekend aan de Echte Bakker van de regio, die het beste scoort in de combinatie van de winkelbeoordeling en de productkwaliteit.

Productkwaliteit staat hoog in het vaandel bij het Echte Bakkersgilde. Alle aangesloten bakkers hebben een eigen bakkerij waar ze hun producten zelf maken. Door het jaar worden, door onafhankelijke keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum, 17 producten onaangekondigd uit de winkels van de Echte Bakkers gehaald en gekeurd. De punten tellen mee voor de titel Beste Echte Bakker van Zuid Holland.

Details
Ook alle winkels van De Echte Bakkers zijn de afgelopen periode door onafhankelijke inspecteurs beoordeeld op twintig punten in zes categorieën waaronder de productpresentatie en sfeer en uitstraling van de winkel. Arjan van der Eijk scoorde 99 van de 100 punten met zijn winkel en laat daarmee zien dat de details prima in orde zijn. Ook dit cijfer telt mee voor de titel.

Hoogste score
De eindrangschikking wordt zoals ieder jaar uitgevoerd door de Radboud Universiteit Nijmegen en komt tot stand na een berekening van gewogen gemiddelden van de cijfers behaald bij kwaliteitskeuringen en winkelbeoordelingen. Arjan van der Eijk De Echte Bakker heeft hier dus de hoogste score van Zuid Holland. Arjan: “We zijn heel blij met deze prijs!. Het hele jaar door zijn we alert op de productkwaliteit. We keuren producten samen met de bakkers en bespreken wat beter kan. Het gaat meestal om details die het verschil maken en daar moet je scherp op blijven.”

Prettige sfeer
Bianca: “Dat geldt eigenlijk ook voor de winkel. Naast dat we kwalitatief goede producten verkopen, zorgen we er ook voor dat klanten in een prettige sfeer kunnen kijken, proeven en kiezen. We adviseren als het nodig is over ingrediënten en allergenen en kunnen tips geven over hoe je bijvoorbeeld leuk een high tea in kunt vullen.” Dat is tot uiting gekomen in de uitstekende beoordeling van de winkel.

Arjan van der Eijk, De Echte Bakker

Grote Haven 48
2851 BN Haastrecht
0182-501208
0182-502295
maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 20:00
zaterdag 07:30 - 16:00
zondag Gesloten