Arjan van der Eijk
De Echte Bakker

Prijzen

STP3845

Arjan van der Eijk wint roomboter amandelstavencompetitie Echte Bakkers Gilde 2020

WAGENINGEN – Arjan van der Eijk, De Echte Bakker heeft de roomboter amandelstavencompetitie van 2020 gewonnen. In het Zuid-Hollandse Haastrecht is gistermorgen de beste roomboter amandelstaaf gekocht door de Mystery Shopper. In de finaleronde is de staaf beoordeeld met een 8,25 en daarmee eindigt hij op de eerste plaats. Gommans uit Sevenum werd tweede en Vroonland, De Echte bakker uit Yerseke behaalde de derde plaats.

Productkwaliteit belangrijke waarde
Bianca van der Eijk neemt het goede nieuws in ontvangst en ze is superblij. “Arjan is er zo druk mee geweest. Hij heeft er alles voor aan de kant gezet de laatste weken,” vertelt Bianca. Arjan zelf reageert nuchter maar toch ook erg blij: “Productkwaliteit is een belangrijke waarde in onze bakkerij. Daarmee willen we het verschil maken. We zijn al eens derde geworden in deze competitie maar dat is al weer een tijdje geleden. Ik wilde er echt weer een keer bij zijn dus we gingen ervoor. Dat betekende dat ik veel avonden staven gebakken heb om dit seizoensproduct weer helemaal goed in de vingers te krijgen. Dat we nu eerste zijn geworden is een fantastische beloning voor alle werk.”

Genot om te eten
In de voorronde werden 105 staven gekeurd door de vakspecialisten Mark van Wijk en Ron Bloem. De roomboter amandelstaaf van Van der Eijk behaalde met de hoogste score de finaleronde waarbij ook Mike Onasse, lid van het Nederlands Boulangerieteam  als keurmeester aanschoof.

 “De winnaar steekt er dit jaar met kop en schouder boven uit,” aldus Mark van Wijk. “De staaf ziet er prachtig uit. De buitenkant glanst en heeft een mooie craquelé; de kleine scheurtjes in het korstdeeg die een mooie tekening aan het product geven. De amandelstaaf heeft een heerlijke baksmaak en is een genot om te eten.”

Foto-Uitreiking-Speculaas-2019

Arjan van der Eijk De Echte Bakker bakt de lekkerste speculaasjes en amandelspeculaasjes van Zuid-Holland 2019 !

De speculaasjes en amandelspeculaasjes van Arjan van der Eijk De Echte Bakker zijn tijdens een vakwedstrijd voor ambachtelijke (banket)bakkers op dinsdag 24 september uitgeroepen tot de lekkerste van de provincie Zuid-Holland. In het Congrescentrum Nieuwegein werden maar liefst 275 ambachtelijke bakkersproducten gekeurd door een vakjury en een consumentenpanel. Deze wezen per provincie een winnaar aan in de categorieën gevuld speculaas, speculaasjes met amandelen en speculaasjes zonder amandelen. De speculaasjes zonder en de speculaasjes met amandelen van Echte Bakker Arjan van der Eijk kregen het hoogste gemiddelde cijfer en dus zijn zij de bakker van ‘De Lekkerste Speculaasjes en Amandel Speculaasjes van Zuid-Holland 2019’.

De jury was unaniem lovend over de smaak van de speculaasproducten van Echte Bakker Arjan van der Eijk. Naast smaak werd er door de vakjury ook gekeken naar vorm, model, kleur, bakaard, brosheid en aroma. De consumentenjury weegt naast smaak ook punten als uiterlijk, verpakking, uitstraling en de verkoopprijs mee.

Met duidelijke trots en een brede glimlach werd de award door de Arjan van der Eijk in ontvangst genomen. Als bakker is hij samen met zijn team verantwoordelijk voor alle heerlijke producten in de winkel en dus ook voor speculaasproducten die ter keuring werden aangeboden. Hij reageert: ‘Meedoen aan wedstrijden is altijd spannend. Van de vakjury weet je ongeveer waar ze op letten, dat zijn net zulke vakmensen als wij. Van een consumentenpanel weet je minder goed wat je kan verwachten. Plus dat er natuurlijk nog een groot aantal collega-bakkers hun best doen om een winnend product in te leveren. Het niveau was dit jaar erg hoog, heb ik begrepen. Wij zijn dan ook enorm trots op ons kampioenschap.’

 

Arjan van der Eijk, De Echte Bakker

Grote Haven 48
2851 BN Haastrecht
0182-501208
0182-502295
maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 20:00
zaterdag 07:30 - 16:00
zondag Gesloten